Word jij stamceldonor?

Word jij stamceldonor?

Er zijn meer stamceldonoren nodig om voor iedere leukemiepatiënt een passende donor te kunnen vinden. Meld je dus nu aan! Dan kun je in de toekomst misschien iemands leven redden. Wie wil dat nu niet?

Aanmelden is heel eenvoudig, je vult een vragenlijst in en je krijgt een registratiesetje thuisgestuurd met wattenstaafjes. Deze haal je door je wangslijmvlies en stuur je retour. In een laboratorium wordt jouw weefsel bepaald. Pas als dat matcht met een patiënt, volgt een stamcelafname. 

Slechts 1 op de 1.000 donoren wordt per jaar opgeroepen om daadwerkelijk stamcellen te geven. In bijna alle gevallen gaat dit door middel van hemaferese uit je bloed. Wil je je direct aanmelden of meer weten? Klik op de knop hieronder!

Word stamceldonor
  • Actie

    De onafhankelijke bond voor en door defensiepersoneel (ODB) roept alle defensiemedewerkers op om zich aan te melden als stamceldonor. Vrijwilligers van de bond bieden door heel Nederland onze flyers aan. Wij zijn enorm blij met deze samenwerking!

  • Actie

    Mariniers staan bekend als bikkels en Edwin is een bikkel. Toch werd hij ziek: acute myeloïde leukemie (AML). Na behandeling met chemotherapie kreeg hij een stamceltransplantatie met stamcellen van een donor van de donorbank. Lees verder

  • Actie

    Als er binnen de familie geen passende donor is, wordt verder gezocht in de wereldwijde donorbank. Voor 1 op de 5 patiënten kunnen we helaas geen passende donor vinden. Geef patiënten een kans op leven, redden zit in je!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK