Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

3FM Special over stamceldonatie

De wekelijkse 3FM special stond vrijdagavond volledig in het teken van stamceldonatie. Radio-dj Wijnand Speelman, die op dit moment een campagne heeft lopen om 2020 nieuwe stamceldonoren te werven, presenteerde de twee uur durende uitzending. 

NPO 3FM en BNNVARA presenteren acht weken lang elke vrijdagavond van 22.00 tot 00.00 uur specials rond maatschappelijke thema’s die jongeren raken. De onderwerpen voor de specials zijn door de 3FM-dj’s zelf aangereikt.

Het thema stamceldonatie is door Wijnand zelf ingebracht. De motivatie voor Wijnand om zich in te zetten voor dit belangrijke onderwerp is Dennis Verweijen. Wijnand: "Mijn motivatie voor deze campagne is een paar jaar geleden ontstaan toen ik Dennis Verweijen ontmoette. Dennis kreeg op 35 jarige leeftijd de diagnose acute myeloïde leukemie. Een ernstige bloedziekte die zijn leven ingrijpend veranderde. Om zijn leven te redden werd er gezocht naar een stamceldonor. Helaas is dit niet gelukt en is hij overleden."

Tijdens de 3FM special werd de vrouw van Dennis, Anke Verweijen, geïnterviewd. Ook sprak Wijnand met de 16-jarige Anemone, die vorig jaar zelf stamcellen heeft ontvangen van een onbekende donor. Deze stamceldonor heeft haar een toekomst gegeven. Daarnaast wordt er ook een hoop informatie gegeven over stamceldonatie door onze donorarts Mirjam Fechter, die in de uitzending ook vragen van luisteraars beantwoord.

Luister hier de hele uitzending terug!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK