Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Actieweek voor meer stamceldonoren op NPO 3FM

Vandaag gaat de Stamweek van start op NPO 3FM! De radiozender staat de hele week in het teken van stamceldonatie. Initiatiefnemer Wijnand Speelman, KRO-NCRV-dj bij 3FM, geeft hiermee een vervolg aan zijn succesvolle campagne ‘Wijnie2020’ van vorig jaar. Diverse 3FM-programma’s besteden komende week aandacht aan de campagne om meer stamceldonoren te werven zodat er voor meer patiënten een match gevonden kan worden. 

Tijdens de campagneweek zullen er verschillende indrukwekkende verhalen voorbij komen van mensen die op een manier met het onderwerp stamceldonatie in aanraking zijn gekomen. Wijnand neemt tijdens de campagneweek de ochtendshow Sanders Vriendenteam over en belt met donoren, patiënten of een donorarts om de meest gestelde vragen van luisteraars te beantwoorden. Ook andere radioprogramma’s op NPO 3FM delen dagelijks verhalen rond stamceldonatie, zoals Het Betere Werk en Twee Vier. De campagneweek wordt op zaterdag 8 mei afgesloten in het weekendprogramma met een radio-uitzending vanuit cellencomplex Wolvenplein in Utrecht.

Wijnand vindt het belangrijk om de campagne een vervolg te geven, om zoveel mogelijk mensen te motiveren stamceldonor te worden. “Toen ik vorig jaar deze actie voor het eerst organiseerde merkte ik pas hoe belangrijk stamceldonoren zijn. Ik sprak mensen die een donatie gedaan hadden en mensen die stamcellen ontvangen hadden en een nieuw leven kregen. Ik sprak ook mensen die er een nodig hadden: Renee van Stijn was 32 jaar toen ze zwanger was en lymfeklierkanker kreeg. Vorig jaar vertelde ze mij haar verhaal en dat een stamceltransplantatie haar leven kon redden. Het mocht helaas niet zo zijn, Renee overleed begin deze maand. Zij is mijn grootste motivatie om ook dit jaar zoveel mogelijk mensen te motiveren om stamceldonor te worden. Het is zo simpel om een leven te redden. Dus waarom wachten?”

De campagne Stamweek is tot en met 8 mei te horen op NPO 3FM!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK