Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Donordankdag zeer geslaagd

Zaterdag 18 september kwamen donoren die in 2020 en 2021 stamcellen hebben gedoneerd samen in het Ouwehands Dierenpark te Rhenen. Op deze dag, de World Marrow Donor Day, organiseerde Stichting Matchis de jaarlijkse Donordankdag. En dag die volledig in het teken staat van het bedanken van alle stamceldonoren.

Omdat de Donordankdag vorig jaar niet door kon gaan, waren dit jaar de donoren van zowel 2020 als 2021 uitgenodigd. Vanwege de coronamaatregelen en het grote aantal donoren werd het programma in twee delen gepresenteerd. Donoren, partners en kinderen werden bij de ingang verwelkomd door personeel van Matchis. Na een kopje koffie, thee, limonade en gebakje werden de donoren welkom geheten in de Blue Lagoon. 

Hier werd een spetterende zeeleeuwenshow gegeven. Vervolgens volgde een presentatie voor donoren en partners, terwijl er voor de kinderen een leuk programma in Pandasia werd georganiseerd. De donoren kregen een indrukwekkende video te zien waarin ontvangers van stamcellen een persoonlijke boodschap hadden ingesproken. Ferdi Stofmeel, ambassadeur van stichting Matchis, presenteerde het programma en stelde in de vorm van een interview vragen aan Jaap Dijkman (Directeur) en Mirjam Fechter (Medisch Directeur) van Matchis. Vervolgens nam Frans Paymans, die zelf stamcellen heeft ontvangen, het woord. Hij las een aangrijpend deel uit zijn boek voor over het moment dat hij de donorstamcellen toegediend kreeg. Dit omschrijft hij als het begin van zijn nieuwe toekomst.

Na het officiële programma was er uiteraard nog genoeg tijd om op eigen gelegenheid door het park te lopen. De zon scheen volop en het was een perfecte dag om de dierentuin te bezoeken. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen van donoren en we hopen dat iedereen heeft genoten van de dag. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK