Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Door mijn donor kan ik samen met mijn vriendin genieten van de feestdagen

Het afgelopen jaar staat voor Bart in het teken van leven. Een jaar na zijn stamceltransplantatie maakte Bart een bijzondere reis naar Australië om het leven te vieren. Nu is hij thuis om samen met zijn familie en zijn vriendin te genieten van de kerstdagen.  

“In de zomer van 2017 heb ik een stamceltransplantatie gehad met stamcellen van een onbekende donor. Dit was nodig door mijn Chronische Myeloïde Leukemie. Alle medicijnen die daarvoor beschikbaar zijn werkten niet en een stamceltransplantatie was voor mij de allerlaatste optie”, vertelt Bart. “De dag van de transplantatie was heel bijzonder en zal me ook altijd bijblijven. De periode er na was enorm zwaar. Dat kwam doordat ik een flinke afstotingsreactie had die nog maanden heeft geduurd.” 

Langzaamaan gaat het steeds een beetje beter met Bart: “Ik ben nog niet helemaal de oude, maar vergeleken met vorig jaar gaat het al stukken beter. Ik besef me heel goed dat ik een tweede kans heb gekregen en ik probeer echt het leven te vieren. Ik heb dit jaar een bijzondere reis gemaakt naar Australië. Dat had ik zonder mijn donor nooit kunnen doen.” 

De kerstdagen brengt Bart thuis door. “Ik vier de kerst met mijn familie, maar heb ook besloten om één van de kerstdagen gewoon alleen met mijn vriendin te vieren. Zij is mijn grote steun en toeverlaat en de kerst is een mooie periode om écht tijd voor elkaar te maken. We zijn mijn stamceldonor daar ook enorm dankbaar voor. Hij heeft ons een kans gegeven om deze feestdagen samen door te brengen. En hopelijk volgen er nog veel meer jaren! 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK