Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Fietsen en gezellig samenzijn voor Matchis

Op vrijdag 28 december vond de derde ATB toertocht t.b.v. Stichting Matchis plaats. Vanuit Oldebroek vertrokken zo’n 75 deelnemers voor een mooie route over de Veluwe. De tocht voerde hen over mooie paadjes in een bosrijke omgeving, met een gezellige tussenstop waarbij de inwendige mens niet werd vergeten.

Na 50 kilometer waren de deelnemers weer terug bij hun startpunt en konden zij zich warmen bij de houtkachel in de feesttent. Er was mogelijkheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje en men kon meedoen aan de verloting, waarbij spetterende prijzen waren te winnen. De feesttent stroomde al snel vol met andere belangstellenden en zo werd het een dag vol fietsen en gezelligheid t.b.v. Stichting Matchis.

De organisatie van deze dag was in handen van de familie Van de Streek en hun vrienden. In 2016 kwamen zij in contact met Stichting Matchis, toen bleek dat hun vrouw en moeder een niet-verwante stamceldonor nodig had om kans te maken op genezing van acute leukemie. Die donor kwam er, mede door Stichting Matchis, en mevrouw van de Streek kreeg weer zicht op een toekomst. Helaas bleek in de zomer van 2018 dat de acute leukemie terug was en overleed zij.

In navolging van de positiviteit van hun vrouw en moeder en met dankbaarheid voor de extra tijd die hun samen gegeven was, besloot de familie opnieuw dit evenement te organiseren.  En niet zonder resultaat, de opbrengst van de dag is € 5400,-!

Dit bedrag komt ten goede aan het werven, registreren en typeren van nieuwe stamceldonoren. Nieuwe stamceldonoren zijn nog steeds nodig, om patiënten met leukemie of aan andere ernstige bloedziekte een kans op genezing te geven. Voor meer informatie en om u aan te melden als stamceldonor, gaat u naar www.matchis.nl.

Alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers worden namens de familie en Stichting Matchis hartelijk bedankt voor hun inzet. Zonder hen was de dag niet zo’n groot succes geworden!

ATB toertocht voor Matchis

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK