Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

“Ieder mens heeft recht op genezing”

Ben wandelt voor Matchis: “Ieder mens heeft recht op genezing”

Ieder jaar zetten vele wandelaars zich tijdens de Vierdaagse van Nijmegen in voor Stichting Matchis. Samen maken zij het mogelijk om nieuwe donoren te registreren en typeren. Eén van deze wandelaars is Ben van Beuningen. Dit jaar loopt hij voor de 12e keer de Vierdaagse voor Stichting Matchis en ieder jaar overtreft hij zichzelf weer. Vorig jaar liep hij in zijn eentje maar liefst €5300,- bij elkaar en dit jaar zit hij daar al ruim €600,- boven.

Op zoek naar sponsoren

Deze prachtige prestatie komt niet vanzelf. Ben steekt al zijn vrije tijd in het zoeken van sponsoren. Avonden lang gaat hij op pad om zijn motivatie te delen in Beuningen en omstreken. Dit jaar heeft dit al geresulteerd in 174 sponsorbijdragen. Met zijn opgehaalde bedrag kunnen 131 nieuwe Nederlandse donoren worden opgenomen in het wereldwijde donorbestand. 

Motivatie

Waarom Ben dit doet? “Ieder mens heeft recht op genezing. Kun je geen stamcellen krijgen uit je familiekring, dan ben je afhankelijk van medemensen wereldwijd en de kans op een match is klein. Er moeten dus veel mensen in de database staan, wil je een donor vinden die bij jou past. Vandaar dat ik het belangrijk vind dat er genoeg donoren in de database komen te staan.”
Ben zegt altijd,” al heb je een kelder vol goudstaven, maar als je geen juiste match hebt, als je stamcellen nodig hebt, is het goud niets waard!” 

Help ook mee

We willen Ben enorm bedanken voor zijn geweldig terugkerende inzet! Wil jij het initiatief van Ben of andere wandelaars steunen? Doneer dan eenmalig een bedrag via https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/goede-doelen/matchis of https://matchis.kentaa.com/evenement/vierdaagse-van-nijmegen-sponsorloop

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK