Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Jeugdjournaal bezoekt Anemone (16) een jaar na stamceltransplantatie

De 16-jarige Anemone was gisterenavond te zien in het Jeugdjournaal, waarin ze werd geïnterviewd over het zware herstelproces na haar stamceltransplantatie en over de enorme dankbaarheid die zij voelt voor haar onbekende stamceldonor. "Mijn donor is echt mijn held", vertelt ze aan het Jeugdjournaal.

Een jaar eerder ging het Jeugdjournaal bij Anemone langs in het ziekenhuis. Dat was een paar dagen voor haar stamceltransplantatie. Nu blikt Anemone terug op een zware en onzekere periode. Gelukkig lijken de stamcellen van haar donor hun werk goed te doen. Langzaam maar zeker kan Anemone haar leven weer oppakken. In een persoonlijke brief aan haar donor omschrijft ze wat hij voor haar heeft betekent. 

Bekijk hier de indrukwekkende video van het Jeugdjournaal waarin Anemone haar bijzondere verhaal deelt. "Dankzij mijn donor heb ik een leven gekregen waar ik nooit van had kunnen dromen."

Hoe is het nu met Anemone, die ernstig ziek was?

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK