Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Liza viert het leven dankzij stamceldonor

Vier het leven!

Dat is het motto van Liza. Elke dag opnieuw voelt zij de dankbaarheid voor haar anonieme donor, die zes jaar geleden stamcellen doneerde. "Onvoorstelbaar is de weg die ik heb moeten afleggen, maar wat ongelooflijk mooi waarheen het heeft mogen leiden!"

Wanneer ouder worden niet meer vanzelfsprekend is, worden de kleine geluksmomenten in het leven ineens zoveel belangrijker. Liza: "Het is heel wat om te kunnen zeggen dat je al 6 jaar in 'cadeau-tijd' leeft. Soms denk ik wel eens: 'Wat als?' Maar dan focus ik mij op het hier en nu. Wat heb ik een prachtig en rijk leven teruggekregen! Na alle lichamelijke drempels - een verpleegster zei tegen mij: U heeft zo ongeveer alle complicaties gehad die u maar kon krijgen - kwamen de geestelijke drempels. En geloof mij: die zijn ook niet mis.

Na een periode van veel slapeloze nachten en de moeilijke zoektocht naar hoe nu verder, ben ik nu op het punt aangekomen dat ik alles aan het leven zó leuk vind, dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Fotografie is mijn grote passie geworden en die passie brengt mij overal en nergens. Ik ben mijn stamceldonor ongelooflijk dankbaar en ik zal nooit stoppen anderen erover te vertellen. Het is toch een wonder dat stamceldonatie mogelijk is en dat mensen hierdoor kunnen genezen!

Het heeft voor mij veel betekend om (anoniem) contact te hebben met mijn donor. Het heeft even geduurd voordat ik iets hoorde, maar dat moment is voor mij zo waardevol geweest. Onlangs heb ik mijn zesde 'cadeau-verjaardag' gevierd. Elk jaar zie ik als een cadeau en geloof mij: ik blijf het leven vieren!"

Fotograferen is de grote passie geworden van Liza Fotograferen is de grote passie geworden van Liza

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK