Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Matchis roept donoren op om allemaal één nieuwe donor te werven

Matchis is een campagne gestart waarin zij alle geregistreerde donoren oproept om als goed voornemen voor dit jaar één te vragen om ook stamceldonor te worden. Op dit moment staan er in Nederland ruim 300.000 stamceldonoren geregistreerd. Dat is al een heel mooi aantal, maar helaas is dit nog lang niet genoeg om te voldoen aan de vraag naar stamceldonoren.

Om voor zoveel mogelijk patiënten een geschikte stamceldonor te kunnen vinden, moet dit aantal minimaal nog verdubbeld worden. En daarvoor heeft Matchis de hulp ingeroepen van de donoren die zelf al geregistreerd staan. Stel dat elke geregistreerde stamceldonor dit jaar één nieuwe donor weet te werven, dan zouden er aan het einde van dit jaar al meer dan 600.000 donoren geregistreerd staan! 

Voor de campagne is een video opgenomen waarin Ferdi Stofmeel, ambassadeur van Matchis en zelf ook geregistreerd als stamceldonor, de donoren een gelukkig nieuwjaar wenst en hen persoonlijk de vraag stelt om dit jaar allemaal één nieuwe stamceldonor te werven.

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de campagne.

Goed voornemen 2020: Zou jij één nieuwe donor willen werven?

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK