Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Organiseer een Matchpoint voor studenten

Ben jij student? Dan zijn we op zoek naar jouw hulp. Op dit moment zijn er nog steeds te weinig stamceldonoren in Nederland. Hoe meer stamceldonoren er in de database staan, hoe groter de kans dat we een geschikte donor vinden voor een patiënt. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we jouw hulp nodig!

Onze vraag aan jou: breng stamceldonatie onder de aandacht bij jouw onderwijsinstelling. Dit doe je door een wervingsactie 'Matchpoint' te organiseren op jouw onderwijsinstelling of bij jouw studie- of studentenvereniging. Het doel van de actie is meer bekendheid over stamceldonatie en het werven van nieuwe stamceldonoren. Het is de bedoeling dat jouw evenement valt in de Matchpointweken.

Data Matchpointweken 2018

  • 4 t/m 14 juni 2018
  • 8 t/m 14 oktober 2018

Wat moet je doen?

  • Kies een datum die valt in één van de bovenstaande weken.
  • Vraag toestemming aan jouw school om mee te doen.
  • Regel een tafel/ kraam op jouw school waar je informatie mag geven en gelijk stamceldonoren kan registreren (in centrale hal of kantine, op een druk moment zoals de lunch).
  • Neem contact op met de communicatieafdeling van jouw school. Vraag of ze in de week voorafgaand aan de actie een bericht willen plaatsen op intranet/ sociale media.
  • Hang een week voor de actie posters op in de school en leg flyers neer.
  • Deel de actie meerdere malen op jouw sociale media (je kunt zelf berichten maken, of onze berichten delen).
  • Benader vrienden/ mensen uit je omgeving om je één of meerdere uurtjes te komen helpen in de kraam.

Wij sturen de benodigde materialen zoals, banners, flyers, posters, uitleg en registratiesetjes naar jou op.

Training

Als voorbereiding op de Matchpoint nodigen we je graag uit voor een training. Je krijgt een training waarin je meer informatie krijgt over het proces van stamceldonatie, het registratieproces en donoren werven. Deelnemers van de training krijgen een certificaat van deelname. De training wordt vooralsnog alleen in het Nederlands gegeven.

Aanmelden

Meld je hier aan. Als er meerdere studenten zijn van dezelfde onderwijsorganisatie, brengen wij die na aanmelding met elkaar in contact. 

Geen student?

Ben jij geen student maar wil je ons wel helpen? Super dat kan op verschillende manieren, lees meer.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK