Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Monique: ’Ik was opgegeven, maar ik leef weer’

LEIDEN – Monique Hoogendoorn (59) uit Veghel, al vele jaren ziekenverzorgster en pedicure, weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat mensen stamcellen doneren. ,,Zeker voor patiënten die voor hun leven vechten, maar eigenlijk zijn opgegeven. Zoals ik… nog niet zo lang geleden”, zegt zij.

Lees het hele interview met Monique op de Telegraaf door: René Steenhorst.

Om (ex)-patiënten zoals Monique te helpen is het naast meer stamceldonoren ook belangrijk dat we voldoende financiele middelen hebben. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich aanmelden als stamceldonor. De registratie van een donor brengt wel kosten met zich mee. Elke nieuw geregistreerde donor kost 45 euro. Kosten die worden gemaakt voor registreren, testen en beheren van het, gelukkig, groeiende donorbestand. De grootste kostenpost daarbij zijn de typeringskosten. Dit is het onderzoek in het laboratorium, om het soort stamcellen van de donor te bepalen. De donor neemt met wattenstaafjes wangslijmvlies af middels een registratieset.

Voor een deel verkrijgen we onze inkomsten via subsidies maar financiële steun is nog steeds hard nodig! Lees meer over hoe jij kan helpen op onze actiepagina Sterk voor Matchis.nl 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK