Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Movies&Medicine: De Wand

Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe een stamceltransplantatie werkt? Kom dan naar de filmavond van IFMSA-Nijmegen in samenwerking met Matchis op donderdag 23 mei om 18:30! Inclusief eten en drinken. De kaartprijs is €4,00.

Lydia, een tiener meisje zoals elk ander, is 15 jaar en heeft een zeldzame bloedziekte. Vanwege een stamceltransplantatie moet ze tijdelijk achter een glazen wand leven. In de korte documentaire “De Wand” volgen wij hoe zij en haar ouders omgaan met de ziekte en therapie.

Gelukkig heeft Lydia een geschikte donor gevonden. In tegenstelling tot bloeddonatie is niet iedereen die stamcellen wil doneren een match voor een patiënt. Een stichting die zich hier mee bezighoud, is Matchis. Deze stichting zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen.

Locatie: Hippocrateszaal (route 77)
Het programma ziet er als volgt uit:

18:30-19:00 Inloop met soep en brood
19:00-19:50 Documentaire “De Wand”
19:50-20:00 Pauze
20:00-21:00 Presentatie en discussie door donorarts Marieke de Bruijn

Koop hier tickets.

Tot dan!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK