Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Radio DJ Wijnand Speelman zoekt 2020 stamceldonoren!

Van maandag 2 maart tot en met 21 maart komt radio DJ Wijnand Speelman in actie om stamceldonoren te werven. Dat is zojuist bekendgemaakt in Sanders Vriendenteam op 3FM. Samen met Matchis haakt Wijnand in op de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, door ‘geen stemmen maar stammen’ te verzamelen. En die zijn hard nodig! Een goede match is van levensbelang voor patiënten met leukemie of andere ernstige bloedaandoeningen. Via de website Wijnie2020.nl roept Wijnand iedereen op zich aan te melden als stamceldonor.

Wijnie 2020
In de eerste week van maart valt ook Super Tuesday, de dag dat een groot deel van de staten in de Amerika tegelijkertijd hun voorverkiezingen houden. Waar in de Verenigde Staten de campagne Bernie 2020 in volle gang is, wordt in Nederland de campagne Wijnie 2020 afgetrapt. En waar in deze periode in de Verenigde Staten stemmen worden verzameld alsof het van levensbelang is, worden er door Wijnand 'stammen' verzameld die van levensbelang zijn. Ga naar Wijnie2020.nl voor meer informatie over de actie, het aanvragen van een gratis proefpakket en om aan te melden als stamceldonor. 

Wijnand Speelman: “Een paar jaar geleden ontmoette ik Dennis, die leukemie had. Hij vertelde mij over het belang van stamceldonoren voor patiënten als hij. Voor Dennis werd helaas geen match gevonden. Inmiddels is Dennis overleden en ik zie het als mijn missie om het verhaal wat hij zo vurig vertelde, door te blijven vertellen. Er staat maar 3,5% van de Nederlanders tussen de 18 en 55 jaar ingeschreven als stamceldonor, dat cijfer moet omhoog.”

Wijnie 2020 start op maandag 2 maart. Op vrijdag 6 maart tussen 22.00 en 0.00 uur is er een special over stamceldonatie op 3FM. Op 21 maart om 11.00 uur zal de eindstand bekendgemaakt worden op 3FM. Meer informatie is beschikbaar via wijnie2020.nl. Ook zijn hier vijf portretten te vinden van mensen voor wie stamceldonatie op verschillende manieren levensbepalend is. 

Dit is stamceldonatie en zo meld je je aan als donor | Wijnie 2020

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK