Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Sportievelingen door heel het land komen in beweging voor Matchis

Ruim 50 teams enenthousiaste deelnemers en vriendengroepen komen op 20 juni verspreid over het hele land in beweging om geld op te halen voor Stichting Matchis, het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren. In totaal is er nu al meer dan €10.000,- aan sponsorgeld opgehaald.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen veel sportieve evenementen dit jaar niet doorgaan. Zo ook de sponsorevenementen die voor Matchis gepland stonden. Daarom organiseert Matchis op 20 juni In beweging voor Matchis. Een sportief sponsorevenement dat je volledig zelf kunt invullen! Er zijn al meer dan 50 acties aangemaakt. Fietsen, hardlopen, zwemmen, skaten, het kan allemaal. Ieder in zijn eigen omgeving, met anderhalve meter afstand.

Tekst gaat verder onder de foto

Bijzondere verhalen

Elke deelnemer heeft een bijzondere motivatie om mee te doen. Zo loopt Anouk uit Maastricht een overwinningsloop van 10 kilometer nadat ze vorig jaar de diagnose leukemie kreeg en daarvoor een stamceltransplantatie moest ondergaan. Ze is nu een half jaar schoon en zet zich met deze geweldige actie in voor meer stamceldonoren.

In Hilversum wordt een mooie wandeltocht georganiseerd door moeder Astrid en dochter Nikita. Astrid heeft zelf stamcellen van een donor ontvangen en het gezin wil graag in beweging komen voor Matchis! 

Youri staat al een tijd geregistreerd als stamceldonor en wil graag méér kunnen betekenen. Deze topper gaat tijdens In beweging voor Matchis zijn eerste 1/8e triathlon doen. En om het nog wat pittiger te maken legt hij het fiestgedeelte niet op een racefiets af, maar op een oude stadsfiets! Benieuwd naar meer verhalen van deelnemers? Op deze pagina vind je alle acties.

In beweging komen helpt

Deze actie helpt op twee manieren. Natuurlijk door het ophalen van geld maar ook doordat de deelnemers met hun inzet aandacht vragen voor het tekort aan stamceldonoren. Hierdoor worden mensen op het idee gebracht om zich op te geven als stamceldonor. Meedoen aan de actie is heel makkelijk: via de sponsorwebsite van Matchis maak je een persoonlijke sponsorpagina aan en verder krijg je hulp vanuit Matchis om van jouw actie een succes te maken.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK