Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Stamceldonatie in het onderwijs

Stamceldonatie is onderdeel van het examenprogramma van biologie, maar het kan een lastig onderwerp zijn om te bespreken. Goede voorlichting voor jongeren is echter heel belangrijk, omdat de meeste matches gemaakt worden met personen tussen de 18-35 jaar.

In deze cursus komen experts en wetenschappers van Matchis vertellen over stamceldonatie. Wat is HLA typering en hoe komt een match tot stand? Wat gebeurt er als er eenmaal een match is en hoe werkt stamceldonatie over de hele wereld?

Sprekers tijdens de bijeenkomsten zijn o.a.:

  • Arnold van der Meer: immunologisch/HLA expert
  • Martijn Braakman: manager bij Matchis voor het zoeken naar de juiste match patiënt-donor
  • Mirjam Fechter: Donorarts en Hoofd Medische Zaken

Na de inhoudelijke lezingen wordt tijdens de bijeenkomsten uitgebreid gepraat over hoe je dit onderwerp kan behandelen in de lessen. Er wordt lesmateriaal ontwikkelt door een honours student van de UU i.s.m. Matchis. Dit lesmateriaal sluit direct aan op de havo- en vwo-lesmaterialen van Biologie Voor Jou en Nectar, waarmee we je handvatten bieden om dit onderwerp in jouw lessen te behandelen.

Doelgroep
Docenten biologie havo/vwo bovenbouw en NLT docenten die ervaring hebben met de modules ‘Battle of Genes’ en ‘Van HIV naar AIDS’.

Praktische informatie

Data:

Maandag 11 november 2019 en maandag 3 februari 2020 van 16:00-18:00 uur.

Locatie:

Science Park de Uithof, Utrecht

Partnerschap:

Ambitie Connectie Open

Prijs:

1 U-Point voor docenten van U-Talent partnerscholen. € 75,- voor overige aanmeldingen. 

Inschrijven
Aanmelden kan via het inschrijfformulier.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK