Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Vorig jaar vierde Thijs kerst in het ziekenhuis, nu is hij thuis met zijn familie

Voor de 27-jarige Thijs is de decembermaand een extra bijzondere maand. Vorig jaar vierde hij kerst in het ziekenhuis omdat hij herstellende was van een stamceltransplantatie. Dit jaar is Thijs thuis en geniet hij van de kerst met zijn vrienden en familie. 

Thijs: “Ik kan me de dag van mijn stamceltransplantatie nog goed herinneren. Ik had Acute Myeloïde Leukemie en gelukkig was er voor mij een stamceldonor gevonden. De voorbereiding op de transplantatie was behoorlijk zwaar geweest, met alle chemo en de volledige lichaamsbestraling. Gelukkig verliep de transplantatie zelf zonder problemen”.  

Na de transplantatie heeft Thijs helaas wel last gehad van bijwerkingen: “Het was wel een zware periode”, vertelt Thijs, “Maar gelukkig kan ik nu zeggen dat het goed met me gaat. Ik moet nog wel hard werken om mijn conditie weer terug op niveau te krijgen, maar dat kan ook niet anders na zo’n behandeling. Ik kijk er naar uit om de kerstdagen thuis met mijn familie en vrienden door te brengen. Vorig jaar lag ik in het ziekenhuis en ondanks dat het met de artsen en verpleging ook best gezellig was, kun je je vast voorstellen dat het nog veel leuker is om kerst gewoon thuis te vieren!” 

Thijs is zijn donor erg dankbaar: “Ik zou heel veel willen zeggen tegen mijn donor en ook veel willen vragen, maar op dit moment is mijn belangrijkste boodschap voor deze persoon: Bedankt! Ik wens je hele fijne kerstdagen en een heel gelukkig nieuwjaar!  

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK