Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Vriendinnen organiseren bijzondere high tea voor Matchis

Deze hechte vriendinnengroep uit Limburg organiseerde een wel heel bijzondere high-tea voor Matchis. Tijdens twee volgeboekte edities konden deelnemers aan de zogeheten Match-Tea genieten van een breed aanbod aan hapjes, drankjes en live-muziek. Alle opbrengsten gaan naar Stichting Matchis om zoveel mogelijk nieuwe donoren te kunnen registreren.

Hoe belangrijk stamceldonoren zijn, zagen de vriendinnen van dichtbij. In de zomer van vorig jaar werd hun nachtmerrie werkelijkheid toen hun vriendin Janne voor de tweede keer de diagnose lymfeklierkanker kreeg. Dit keer was een stamceltransplantatie noodzakelijk. Omdat Janne graag iets terug wilde doen, besloot de vriendinnengroep om samen een high tea te organiseren om geld op te halen voor Matchis. Lees hier het verhaal van Janne in een eerder interview dat we met de vriendinnen hadden. 

De Match-tea bleek een groot succes want binnen een dag waren de twee edities op 20 januari en 3 februari volledig volgeboekt! "Beide dagen waren écht een succes", vertelt Mariska, één van de vriendinnen. "Bij de tweede match-tea hadden we zelf s nog meer hapjes en drankjes van restaurants en cafés gesponsord gekregen. Daardoor konden we een mooi assortiment aan gerechten neerzetten en tegelijkertijd onze kosten laag houden."

Het verhaal van de vriendinnen kwam bij veel mensen binnen en van alle kanten krijgen de meiden hulp aangeboden. Mariska: "Het is heel leuk om te zien hoe iedereen besmet is geraakt met het Match-Tea virus om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Matchis! We hebben veel producten aangeboden gekregen die we mogen verkopen om nog meer geld op te halen. Zo hebben we dozen witte en rode wijn verkocht, massagebonnen, planten, van alles en nog wat. We gaan nog wel even door met de verkopen dus het eindbedrag dat we hebben opgehaald houden we nog even geheim." Wel willen de vriendinnen al verklappen dat ze vlak voor de tweede Match-Tea op een tussenstand van wel 4000 euro zaten!

We zijn natuurlijk ontzettend dankbaar voor deze bijzondere en originele actie! Wil jij de vriendinnen nog steunen of wil je graag meer weten over de Match-Tea en het verhaal daar achter? Op deze pagina kun je alle informatie vinden!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK