Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

VVV-Venlo speler Lennart Thy geeft stamcellen

VVV-Venlo-aanvaller Lennart Thy zal deze week ontbreken op de trainingen van zijn team en ook zaterdag niet meespelen in het treffen met PSV. De reden is bijzonder.

Zeven jaar geleden, als jonge speler van Werder Bremen, stond Lennart DNA af om daarmee eventueel in de toekomst iemand met bloedkanker te kunnen helpen. Nu is gebleken dat er een HLA-match is met een leukemiepatiënt, heeft de voetballer besloten mee te werken aan het doneren van stamcellen, om zo een stamceltransplantatie mogelijk te maken. Deze vorm van behandeling is bij succes genezend voor de patiënt met acute leukemie.

VVV-Venlo heeft uiteraard ingestemd met het verzoek van Thy om medewerking te verlenen aan dit bijzondere traject. De kans op een match is bijzonder klein en zorgt voor een uitzonderlijke situatie. Lennart is de hele week afwezig en sluit volgende week weer aan bij de trainingen van VVV-Venlo.

Bron bericht: https://www.vvv-venlo.nl/nl/nieuws/Thy-kan-een-leven-redden

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK