Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

17 september is Donordankdag!

17 september 2022

Het is vandaag World Marrow Donor Day. Een dag waarop we stilstaan bij alle helden die hun stamcellen hebben gedoneerd. Op deze speciale Donordankdag bedanken we alle stamceldonoren voor hun bereidwilligheid om anderen te helpen!

Momenteel gaan we richting de 400.000 geregistreerde stamceldonoren in Nederland. Vijf jaar geleden waren dat er nog zo'n 190.000, dus het bestand is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daar zijn we jullie, al die donoren die zich aangemeld hebben, ontzettend dankbaar voor. De kans op een match is klein, dus de groei van het donorbestand is en blijft belangrijk om voor alle patiënten die een stamceltransplantatie nodig hebben een geschikte match te kunnen vinden.

Dankjewel
In Nederland worden per jaar zo'n 200 geregistreerde stamceldonoren opgeroepen om daadwerkelijk stamcellen te doneren. Niet alleen namens Matchis, maar namens alle ernstig zieke patiënten die stamcellen hebben ontvangen van een donor, willen we deze helden heel erg bedanken. 

Jullie hebben een kans op leven gegeven! Het is bijna niet te omschrijven wat dat voor iemand betekent. Daarom zullen wij dit niet zelf onder woorden proberen te brengen, maar laten we dat graag doen door de mensen die als geen ander weten hoe belangrijk stamceldonoren zijn.

Donoren bedankt!

Ook stamceldonor worden?

Wil jij ook stamceldonor worden en daarmee de mensen zoals in de bovenstaande video een kans op een toekomst geven? Meld je dan nu aan!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK