Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Willem II zet zich in voor stamceldonatie

De thuiswedstrijd van Willem II en FC Dordrecht staat in het teken van het belang van stamceldonatie. Fanatiek Willem II’er Serge Rossmeisl was één van de patiënten voor wie in het voorjaar van 2022 een stamceldonor gevonden werd om de acute leukemie te bestrijden.

Het behandeltraject van Serge (directeur van de FBO, de belangenorganisatie voor alle profclubs) verliep in het begin voorspoedig. Zijn bloedwaarden schoten omhoog en de perspectieven gaven hoop. Maar het noodlot sloeg toe. In september kregen Serge, zijn vrouw Loeke en kinderen Milan en Bo een mokerslag te verwerken. De stamceltransplantatie had niet het gewenste effect. De leukemie was terug en de specialisten konden niets meer doen. Serge moest afscheid gaan nemen van zijn geliefden en overleed eind oktober op slechts 48-jarige leeftijd.

In de laatste weken van zijn leven sprak Serge regelmatig met zijn vrouw over zijn laatste wensen. Serge kon vanwege zijn gezondheid niet meer naar Willem II, maar hoopte dat zijn club na zijn overlijden alsnog een wens in vervulling kon laten gaan: Matchis helpen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genezen of ook deze bonustijd gegund is. 

Deze laatste wens laat Willem II  ter nagedachtenis aan Serge vandaag in vervulling gaan.

Matchday= Matchisday

Wat gaat er allemaal geburen tijdens de wedstrijd Willem II tegen Dordrecht. De spelers van Willem II zullen in een speciaal shirt spelen, met daarop de naam van Matchis op de plek waar normaal gesproken hoofdsponsor AVEC staat. Ook heeft de sponsor zijn LED reclame aan Matchis ter beschikking gesteld. Voorafgaand aan de wedstrijd zal er in en om het Koning Willem II stadion gecollecteerd om tot een zo’n groot en mooi mogelijk bedrag te komen. De opbrengst komt geheel ten goede aan Matchis Fonds Stamceldonatie en zal gebruikt worden om nieuwe stamceldonoren te registreren en typeren.

Daarnaast worden alle gedragen voetbalshirt gesigneerd en geveild via MatchWornShirt.com. De opbrengst van deze veiling zal ook geheel ten goede komen aan Matchis.

Wij danken Willem II  hartelijk voor hun inzet en bijdrage!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK