Brief van Matchis

Stichting Matchis is 12 november gestart met het versturen van een brief naar ruim 150.000 mensen in Nederland met de vraag of ze stamceldonor willen worden. Heb je een brief van ons ontvangen en daarover vragen gekregen, bekijk dan op deze pagina de meest gestelde vragen en antwoorden.

Direct aanmelden als stamceldonor

Veelgestelde vragen

We hebben een extern bestand gebruikt op basis van adresgegevens. Dit bestand hebben we niet gekoppeld met ons eigen donorbestand. Daardoor kan het voorkomen dat mensen een brief ontvangen die al als donor staan ingeschreven. Daarbij komt dat we de brieven gestuurd hebben naar de bewoner(s) van het adres. De brief kan dus ook bedoeld zijn voor iemand anders op hetzelfde adres.

Helaas is er nog steeds een groot tekort aan stamceldonoren. Matchis probeert op allerlei manieren hier wat aan te doen door donoren te werven. Deze brief is daar een van de mogelijkheden van.

Excuses daarvoor.  Het kan inderdaad soms voorkomen dat mensen die zich niet (meer) in kunnen schrijven als donor toch deze brief op hun adres ontvangen. De brief is er echter ook opgericht om zoveel mogelijk mensen te informeren over wat stamceldonatie is.

Uiteraard moet het gebruik van adressen aan strikte privacyregels voldoen. De organisatie waar we deze adressen van hebben geleend voldoet aan alle wettelijke vereisten.

Matchis heeft adressen mogen gebruiken van een hierin gespecialiseerd bedrijf. De adressen zijn niet in bezit van Matchis maar zijn ‘geleend’. De adressen zijn dan ook niet in bezit van Matchis.

Het enige adressenbestand waar Matchis over beschikt is dat van geregistreerde stamceldonoren. Het adressenbestand dat voor deze mailing is gebruikt is niet in bezit van Matchis. Als je niet geregistreerd staat als stamceldonor beschikken we niet over jouw adresgegevens.

Als je niet als stamceldonor staat geregistreerd of je gaat registreren, ontvang je geen post meer van Matchis.

Je kan je uitschrijven voor allerlei soorten ongevraagd drukwerk bij het ‘postfilter’: www.postfilter.nl.