JOUW STAMCELLEN OF MIJN LEVEN

JOUW STAMCELLEN

Per jaar krijgen enkele duizenden mensen in Nederland te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben. Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen door middel van een stamceltransplantatie. Maar daar hebben we wel jonge gezonde stamceldonoren voor nodig. Tegenwoordig kun je stamcellen geven via je bloed. Voor jou betekent dit tijd en wat ongemak maar je kunt er een leven mee redden!

Slechts 1 op de 2000 stamceldonoren uit ons bestand wordt opgeroepen om daadwerkelijk stamcellen te geven en de risico’s van stamceldonatie zijn zeer laag

 

MIJN LEVEN

Nog steeds is het niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende stamceldonor te vinden. De kans dat je een donor binnen de familie van de patiënt vindt, is slechts 30%. In Nederland is er een groot tekort aan stamceldonoren. Daarom is jouw aanmelding van levensbelang.

Check de video voor meer info over stamceldonatie

HELP ANDEREN OOK STAMCELDONOR TE WORDEN EN DEEL DEZE ACTIE

    Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

    OK