Donorweek: Surinaamse donoren gezocht

Deze week is het donorweek en is er landelijk extra aandacht voor stamcel- bloed- en orgaandonatie. In de donorweek vragen we aandacht voor het tekort aan Surinaamse stamceldonoren.

{caption}

Vooral voor niet-westerse patiënten is het moeilijk een passende onverwante donor te vinden, door het tekort aan niet-westerse donoren. Deze week vragen we daar aandacht voor, specifiek voor het tekort aan stamceldonoren van Surinaamse afkomt.

Naast Surinaamse donoren zijn we natuurlijk ook op zoek naar donoren van alle andere afkomsten zoals Turks, Indisch, Marrokkaans en Nederlands!

Kijk hier voor meer informatie over de Surinaamse actie.

Gedurende de week zijn er verschillende wervingsacties in het land om aandacht te vragen voor stamceldonatie. Kijk op onze agenda voor het overzicht. Op de locaties is gelegenheid aan te melden als stamceldonor en gelijk het wangslijmlvlies op locatie af te nemen.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK