Matchis werkt samen met Sanquin

Matchis werkt samen met Sanquin

Sanquin (de bloedbank) en Matchis werken al jaren samen om ervoor te zorgen dat er meer stamceldonoren komen. Voor patiënten die een stamceltransplantatie nodig hebben, zijn stamcellen van een gezonde donor van levensbelang. Jij kunt als bloeddonor nog meer betekenen!

Direct stamceldonor worden?

Meld je aan!
  • samenwerking sanquin

    Stamcellen geef je bij leven en alleen als je matcht met een patiënt. 1 op de 1000 donoren uit ons bestand wordt per jaar opgeroepen om ook echt stamcellen te geven. Wil je weten hoe stamcellen worden afgenomen en hoe je je kunt aanmelden? Bekijk deze video!

  • samenwerking sanquin

    Elina heeft de ziekte SCID overwonnen dankzij 20.800 verschillende bloeddonoren en 1 levensreddende stamceldonor. Om helemaal te kunnen genezen moest ze een stamcel transplantatie ondergaan. Pas na 1,5 jaar werd de donor gevonden en viert Elina niet alleen haar geboortedag maar ook haar 2de verjaardag, namelijk de stamceltransplantatie dag. Lees haar verhaal hier verder

  • samenwerking sanquin

    "Inmiddels een half jaar na de stamceldonatie... en de stamcellen zijn aangeslagen bij de ontvanger!! Woehoeeeeee!! Door een beetje van mezelf te geven heb ik een 21- jarig meisje haar toekomst terug kunnen geven. Ik wens haar een hele mooie gelukkige toekomst toe!" ANNELIE, stamceldonor

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK