De Stamcelwijzer

"Stamceldonatie". De meeste mensen hebben wel eens van het woord gehoord, maar weten eigenlijk niet goed wat het inhoudt. De afgelopen jaren is het aantal stamceldonoren van ongeveer 50.000 in 2014 naar ruim 290.000 gestegen. Veel mensen worden stamceldonor op basis van persoonlijke verhalen van patiënten. Anderen geven aan eerst meer te willen weten over het onderwerp voordat ze een besluit kunnen nemen. Voor hen is de Stamcelwijzer ontwikkeld.

Doe de Stamcelwijzer

In de Stamcelwijzer worden vragen gesteld over het onderwerp 'stamceldonatie'. Sommige vragen om je kennis over stamceldonatie bij te schaven, andere vragen om er achter te komen of je stamceldonor kan of wil worden. Gebruikers kunnen snel door de vragen heen maar ook, als ze dat willen, veel meer achterliggende informatie lezen. Over enige tijd zal de Stamcelwijzer onderdeel uit maken van een lespakket voor middelbare scholen

Ferdi Stofmeel, de nieuwe ambassadeur van Matchis, presenteert de Stamcelwijzer via een landelijke campagne, bestaande uit radiospotjes, abri’s en een social-media campagne. De campagne start op zaterdag 21 september, Wereld Stamceldonordag.

Video Stamcelwijzer
Om uit te zoeken hoe het met de kennis over stamceldonatie is gesteld, ging onze ambassadeur Ferdi Stofmeel de straat op met een paar (lastige) vragen over stamceldonatie... Bekijk hier de video:

Weten mensen eigenlijk wel wat stamceldonatie is?

Radiospot Stamcelwijzer
Beluister hier de radiospot die deel uitmaakt van de campagne voor de Stamcelwijzer. 

Radiospot Stamcelwijzer