Wil jij één iemand vragen om stamceldonor te worden?

Januari is de maand van goede voornemens. Daarom ontvangt een deel van de stamceldonoren in januari een brief met daarin de vraag of zij als goed voornemen één iemand willen vragen om ook stamceldonor te worden.

Samenwerken

Op dit moment staan er ruim 300.000 stamceldonoren in Nederland geregistreerd. Om voor zoveel mogelijk patiënten een geschikte stamceldonor te kunnen vinden, is het belangrijk dat dit aantal de komende jaren minimaal wordt verdubbeld. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Stel nou dat al onze geregistreerde donoren dit jaar één nieuwe stamceldonor zouden werven. Dan zouden we aan het einde van 2020 al meer dan 600.000 donoren in het bestand hebben staan!

Ferdi Stofmeel

De brief is ondertekend door onze ambassadeur Ferdi Stofmeel. Ferdi staat zelf geregistreerd als stamceldonor en is erg gemotiveerd om het bestand van geregistreerde stamceldonoren zo ver mogelijk uit te breiden. Sinds september 2019 zet Ferdi zich op verschillende manieren in om in Nederland meer aandacht te vragen voor het onderwerp stamceldonatie.

Goed voornemen 2020: Zou jij één nieuwe donor willen werven?

Hoe werf ik een nieuwe donor?

Als je van ons de brief hebt ontvangen met daarin de vraag of jij iemand zou willen vragen om ook donor te worden, dan heb je waarschijnlijk gezien dat er ook een kaart bij zit. Deze kaart kun je aan iemand geven waarvan jij denkt dat hij of zij stamceldonor zou willen worden. Vanuit Matchis zijn we vooral op zoek naar donoren in de leeftijd 18 t/m 35 jaar. Denk aan vrienden, collega's, familie, etc. Je zou aan je omgeving kunnen uitleggen wat voor jou de overweging is geweest om stamceldonor te worden. Als iemand eerst nog wat meer informatie wil hebben over stamceldonatie, dan kun je hem of haar doorverwijzen naar onze website: www.matchis.nl

Als je de kaart niet hebt ontvangen of als je de kaart liever digitaal aan iemand doorstuurt, dan kun je onderaan deze pagina de digitale versie of de gif van de kaart downloaden. 
Daarnaast kun je een afbeelding downloaden om op jouw social media kanalen te delen en daarmee jouw volgers op te roepen om zich aan te melden als stamceldonor. 

Download deelplaatje social media:

Of deel onze YouTube video met een persoonlijke oproep van onze ambassadeur Ferdi Stofmeel, gericht aan mensen die nog geen stamceldonor zijn. 

Download hier de digitale versie van de kaart

pdf, 427 kilobytes

Download

Download de GIF

gif, 1.1 megabytes

Download