Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

45-jarige Junus is dringend op zoek naar een stamceldonor

De afgelopen week is er in de media en op sociale media veel aandacht gevraagd voor Junus, een 45-jarige vader van drie jonge kinderen die dringend op zoek is naar een stamceldonor. 

Junus heeft acute leukemie en zijn enige kans op herstel is door een match te vinden met een stamceldonor van Nederlands Molukse afkomst. Er is in de wereldwijde databank een groot te kort aan donoren van niet-westerse en gemengde afkomst. Daarom zoekt zijn vroeg Chantal de publiciteit op om zoveel mogelijk mensen te informeren over stamceldonatie en doet zij een dringende oproep aan mensen met niet-westerse achtergrond om zich te registreren als stamceldonor.

Chantal: “Junus is zo ziek, echt vreselijk. De tijd begint nu te dringen, want zonder de juiste behandeling is deze ziekte levensbedreigend. Wij willen graag dat meer mensen weten wat leukemie voor ziekte is, maar ook dat mensen zich aanmelden als stamceldonor. Want daarvan zijn er nooit genoeg, laat staan dat er voldoende kandidaten van gemengde afkomst zijn. En juist deze donoren heeft Junus zo hard nodig omdat hij zoon is van een Molukse vader en een Nederlandse moeder.”

De oproep werd op sociale media al duizenden keren gedeeld. Wil jij je ook aanmelden als stamceldonor? Vul dan het online registratieformulier in!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK