Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Donordankdag 2022

Op zaterdag 17 september kwamen donoren die afgelopen jaar stamcellen hebben gedoneerd samen in het Openluchtmuseum in Arnhem. Op deze dag, de World Marrow Donor Day, organiseerde Stichting Matchis de jaarlijkse Donordankdag. Een dag die volledig in het teken staat van het bedanken van alle stamceldonoren.

De donoren werden met koffie, thee en wat lekkers welkom geheten in Loods Goes. Vervolgens volgde een presentatie voor donoren en partners, terwijl er voor de kinderen een klein programma werd georganiseerd.

In een indrukwekkende video kregen donoren een persoonlijke boodschap van ontvangers van stamcellen.
Marije van der Knaap presenteerde het programma en stelde in de vorm van een interview vragen aan Jaap Dijkman (Directeur) en Jorieke Konijnenbelt (Donorarts). 

Vervolgens volgde een interview met Edwin Boone, die acht jaar geleden mede dankzij stamcellen van een onverwante donor genas van leukemie. Het was een zeer ingrijpend en emotioneel verhaal, je kon een speld horen vallen.
Tijdens het interview waren er foto’s te zien van zijn ziekteperiode, de stamcellen maar daarnaast ook een trotse foto van Edwin die een medaille van de Jungfrau Marathon in ontvangst neemt.  

Edwin heeft in zijn ziekteperiode hoge bergen moeten verzetten om beter te worden, de marathon in de bergen stond hier symbool voor.  Nu hij bijna 8 jaar kankervrij is, wilde hij zich inzetten voor Stichting Matchis. “Ik mag wel één van de gelukkigen zijn die een stamceldonatie heeft kunnen ondergaan. Ik weet ook dat er genoeg mensen zijn waar dit helaas niet voor geldt, omdat ze geen geschikte donor kunnen vinden”. Voor de fantastische opbrengst á € 3.435,- van zijn actie ontving hij het Matchis Maatje. Zijn verhaal is hier terug te lezen.

Na het officiële programma was er uiteraard nog genoeg tijd om op eigen gelegenheid naar keuze met of zonder gids door het park te lopen. Ondanks de regenachtige dag, kunnen wij terugkijken op een geslaagde Donordankdag. We hebben enthousiaste reacties ontvangen van donoren en gasten.

We hopen dat iedereen heeft genoten van de dag. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK