Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Nieuwe registraties na media-aandacht voor Matchis

Woensdagavond brachten we het nieuws naar buiten dat een recordaantal mensen in 2022 stamcellen doneerde. Dit bericht is woensdag en donderdag massaal opgepakt door de landelijke media. Naar aanleiding van alle publicaties hebben veel mensen zich aangemeld als stamceldonor!

RTL Nieuws

Bij RTL Nieuws waren moeder en zoon Margriet en Poen te zien. Margriet leeft nog dankzij de stamcellen van een anonieme donor. Nadat Poen met eigen ogen bij zijn moeder had gezien hoe belangrijk stamceldonatie is, registreerde hij zichzelf als stamceldonor. En je gelooft het niet: vorig jaar werd Poen zelf opgeroepen als match en doneerde hij stamcellen voor een onbekende patiënt ergens op de wereld! Lees hun bijzondere verhaal op de site van RTL Nieuws.

NOS

Ook de NOS besteedde aandacht aan het onderwerp. Zowel op de NOS-site als bij NOS Stories, waar de 24-jarige Tom vertelt over hoe hij zijn leven dankt aan twee stamceldonoren ergens op de wereld. Berend daarentegen heeft zelf stamcellen gedoneerd en vertelt hoe bijzonder het voor hem was om te horen dat de patiënt voor wie hij doneerde dankzij zijn stamcellen nog in leven is. Hij denkt er nog dagelijks aan en heeft een tatoeage laten zetten om op die manier altijd verbonden te blijven met de persoon wiens leven hij redde.

Ook in de podcast Lang verhaal Kort werd op een mooie manier uitleg gegeven over het belang van stamceldonatie, wat stamcellen precies zijn en hoe het doneren van stamcellen in zijn werk gaat. Luister de podcast hier terug

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK