Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Oproep voor 13-jarige Ege massaal gedeeld

De 13-jarige Ege uit Leerdam heeft acute leukemie (AML) en wordt op dit moment behandeld met zware chemokuren. Om te kunnen genezen heeft hij stamcellen nodig van een stamceldonor. Dat kan alleen als er voor Ege een match wordt gevonden. Samen met zijn familie doet hij daarom een belangrijke oproep aan mensen: meld je aan als stamceldonor!

Ege is van Turkse afkomst en helaas is er wereldwijd een groot tekort aan donoren van niet-westerse afkomst. Bij het vinden van een passende donor speelt afkomst een belangrijke rol. Mensen van dezelfde afkomst hebben een grotere kans op een match. Het is belangrijk dat meer mensen van Turkse afkomst zich als stamceldonor registreren, niet alleen voor Ege, maar ook voor andere patiënten.

Pinar, de zus van Ege: "Het is een kleine moeite voor de gever, maar van levensbelang voor de ontvanger. Ik wil mensen hier graag van bewust maken. Dit is niet alleen belangrijk voor mijn lieve broertje, maar ook voor alle andere patiënten die een donor nodig hebben."

De afgelopen week is de oproep van Ege massaal gedeeld en heeft hij verschillende interviews gegeven om nog meer aandacht te vragen voor het belang van stamceldonatie. Bekijk hieronder het interview bij het jeugdjournaal. 
 

Ege heeft dringend een stamceldonor nodig

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK