Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Stamceldonatie op school

Een stamceldonor kan een leven redden. Daarom is aandacht voor stamceldonatie erg belangrijk. Voordat iemand een besluit neemt om zich in te schrijven als stamceldonor moet hij of zij uiteraard eerst weten wat stamceldonatie is en wat het betekent om donor te worden. Daarvoor hebben we allerlei voorlichtingsmiddelen, ook voor op school.

Lespakket
Voor middelbare- of MBO-scholen hebben we het lespakket stamcel- en bloeddonatie. Een pakket dat via gastlessen gegeven kan worden. De les is opgebouwd rondom Mike. Mike is een jongen die bij je in de klas zou kunnen zitten. Hij wordt ziek en aan de hand van zijn ziektebeeld worden het belang van bloeddonatie en een stamceltransplantatie uitgelegd.

Bloedgroepen, bloedtransfusie, stamcellen en donatie zijn onder andere de onderwerpen die de revue passeren tijdens de lessen. Nadruk daarbij ligt op het belang om donor te worden vanuit het oogpunt van de patiënt. Via een quiz, filmpjes en de nodige afbeeldingen wordt het onderwerp serieus maar zeker ook speels aan de leerlingen uitgelegd. De lessen worden gegeven door hiervoor speciaal getrainde gastdocenten. Interesse in een les op jouw middelbare of MBO school? Stuur een mail naar info@remedica.nl. De lessen worden gegeven tot in ieder geval eind 2018.

Spreekbeurtpakket
Voor basisschoolleerlingen uit groep 6,7 of 8, die een spreekbeurt willen houden over stamceldonatie is een spreekbeurtpakket aan te vragen. Het spreekbeurtpakket bestaat uit:

  • Een strip, de stamcelheld
  • Tekstuele uitleg stamceltransplantatie en stamceldonatie
  • Digitale (animatie) afbeeldingen voor in de presentatie
  • Flyer speciaal voor de doelgroep

Je kunt het spreekbeurtpakket hier aanvragen. Vermeld in het bericht je naam, adres, groep, leeftijd en aantal leerlingen in jouw klas. 

Andere doelgroep
Val je buiten deze twee categorieen, maar wil je wel een les, presentatie of profielwerkstuk doen over stamceldonatie. Neem dan contact met ons op met jouw specifieke wens.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK