Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Nederland telt nu 300.000 stamceldonoren!

Vandaag, 15 oktober 2019, staan er officieel 300.000 mensen geregistreerd in de Nederlandse stamceldonorbank.
De afgelopen jaren is het aantal geregistreerde stamceldonoren sterk gestegen. Vijf jaar geleden stonden er 50.000 mensen geregistreerd. Deze stijging komt voor een groot deel door verhalen in de media over patiënten die een stamceldonor zoeken, in combinatie met een intensivering van de wervingscampagnes. Mede door de stijging van het aantal geregistreerden stijgt ook het aantal mensen in Nederland dat voor een patiënt daadwerkelijk stamcellen doneert. Waren dit er vier jaar geleden nog 50, dit jaar zijn het er al ruim 150.
Streven van de Stichting Matchis is om over enkele jaren minimaal 600.000 stamceldonoren in het bestand te hebben

Laura, de 300.000ste stamceldonor, is werkzaam als IT-medewerker bij een gemeente in het westen van het land. Ze werd op haar werkplek verrast door onze ambassadeur Ferdi Stofmeel, met een speciale Matchis taart en bijbehorendeballonnen. Laura heeft zich naar aanleiding van een oproep van Matchis via Facebook en de radio ingeschreven als stamceldonor. “Hoe bijzonder en mooi is het om met je gezonde lichaam een ernstig ziek iemand te kunnen helpen”, aldus de 300.000ste donor. "Op naar de 400.000 donoren" sloot Ferdi het bezoekje af.

Ferdi verrast 300.000ste stamceldonor

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK