Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Samenwerking Matchis en Star of Life team

Meer stamceldonoren, meer wederzijdse naamsbekendheid en maatschappelijke betrokkenheid, sport als contractor van een ideaal. Dit zijn, in het kort, de uitgangspunten van een driejarige samenwerkingsovereenkomst die vandaag in Maastricht wordt getekend tussen Stichting Star of life team en Stichting Matchis. Het Star of Life Team is verantwoordelijke voor de medische ondersteuning tijdens belangrijke sportevenementen, met een accent op wielerwedstrijden. Eerste concreet resultaat is dat vanaf nu Stichting Matchis zichtbaar is op alle volgauto’s en ambulances  van het Star of Life team.

Doelstelling van de samenwerking is om via Star of Life de sportwereld te wijzen op het belang van stamceldonatie. Matchis attendeert via haar mediakanalen op de activiteiten van Star of Life en de sportevenementen waar Star of life actief is. Zo mogelijk wordt bij activiteiten gezamenlijk opgetreden en ook streven beide stichtingen naar versterking van elkaars fondsenwervingsactiviteiten.

Stichting Star of life team is in 2015 opgericht door de Maastrichtse arts drs. Jos Benders. De professionele medische begeleiding bij grote en kleinere sportevenementen vormt de kernactiviteit van de rijdende hulpverleners. Deze medische begeleiding wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Partners in Sport. De beschikbare menskracht en faciliteiten zijn te vergelijken met het medisch team van de Ronde van Frankrijk. Het team, dat volledig wordt bemenst met vrijwilligers, beschikt over ambulances, een motor en dokter-volgwagens. Deze zijn tijdens wielerwedstrijden onderscheidend te herkennen. Oud-premier Dries van Agt is beschermheer  van de stichting, Ondersteunende partners zijn Zorgverzekeraar CZ, de BinckBank en de BIOS-groep. Zie voor meer informatie de website: https://staroflifeteam.eu/.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK