Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Wereldwijd stamceldonorregister bestaat 30 jaar

Op 1 februari 1989 werd de eerste editie van Bone Marrow Donors Worldwide (BMDW) gedistribueerd. Dit begon als een samenwerking tussen acht landen, waar Nederland er één van was. Er stonden toen typeringen van 156.000 potentiële stamceldonoren in het wereldwijde register. 

De registraties stonden in deze tijd allemaal nog op papier. Later ging het register over naar floppy disks en in 1995 maakte het de stap naar het internet, waar het uitgroeide tot het wereldwijde register zoals we het nu kennen.

Bone Marrow Donors Worldwide (BMDW) veranderde in 2017 naar Search & Match, toen het samenging met WMDA. In 30 jaar is het wereldwijde register uitgegroeid tot een bestand met ruim 33,5 miljoen stamceldonoren en ruim 700.000 navelstrengeenheden in het bestand. De donoren komen van 99 verschillende organisaties die zijn verdeeld over 53 verschillende landen. 

Bone Marrow Donors Worldwide 30 jaar

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vindt u op onze cookie instellingen pagina.

OK