Matchis headerafbeelding Matchis headerafbeelding

Waarom kun je aanmelden t/m 50 jaar?

Je kunt tot en met 55 jaar gevraagd worden om stamcellen te geven. Een stamceltransplantatie heeft de grootste kans van slagen indien de donor tussen de 18 en 35 jaar oud is en gezond is. Aanmelden kan tussen de 18 en 50 jaar.

Ik ben te oud waarom kan ik geen stamceldonor meer zijn?
Voor jongere donoren zijn de risico's van stamceldonatie zeer laag. Hoe ouder de stamceldonor is hoe meer de stamceldonatie risico's met zich mee kan brengen. Dat willen we vermijden en daarom hebben we deze leeftijdsgrens ingesteld. Dat betekent zeker niet dat je daarboven te oud of niet meer gezond bent. Voor familiedonoren geldt deze leeftijdsgrens bijvoorbeeld niet.

Matchis streeft naar veilige en effectieve stamcellen voor patiënten met ernstige aandoeningen. Veilig betekent ook en vooral dat de stamceldonatie veilig moet zijn voor de donor.

Als je geen donor kunt worden kun je ons helpen door anderen over stamceldonatie te vertellen of door een donatie te doen.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK